Egyéb

Új Dombormű a II. Rákóczi Ferenc Emlékparkban

Egyesületünk Egyedi Támogatási kérelmet nyújtott be a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter részére a II. Rákóczi Ferenc Emlékparkban elhelyezkedő 3. Kuruc történelmi eseményt ábrázoló dombormű elkészítésére. NEA/164/1/2019 számú támogatási döntés alapján 8 000 000 Ft összegű támogatásban részesül, vissza nem térítendő előleg finanszírozott formában.

Egy történelmi településen működő hagyományőrző egyesületként fontosnak tartjuk, hogy méltó emléket állítsunk múltunknak, amely a jelen és jövő nemzedékei számára példaként állnak évtizedeken át.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik nélkül az újabb relief nem jöhetett létre, Magyarország Kormányának, Tarpa Nagyközség Önkormányzatának és nem utolsó sorban Bíró Lajos szobrászművésznek, akinek alkotásai történelmi példaként állnak az itt élők és ide látogatók számára.

A dombormű átadása a XVIII. Kuruc Nap ünnepélyes megnyitóján lett felavatva. Az emlékművet felavatták: Kövér László – Az Országgyűlés Elnöke, Szalay-Bobrovniczky Vince – Civil és Társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Dr. Tilki Attila – térségünk országgyűlési képviselője és Szécsi Szabolcs – Tarpa polgármestere.

Megnyitáshoz kattints a kis Facebook ikonra.

Új Dombormű a II. Rákóczi Ferenc Emlékparkban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva