CSSP-E-NEPZENE-2019-0216

CSSP-E-NEPZENE-2019-0216

Tarpai Figemadár Citerazenekar támogatása 2019 2020

Citerazenekarunk a 2019-2020. évben folytatja megszokott rendszeres működését, a pályázat időtartama alatt ismét több jelentős eseményen fognak megmutatkozni. A fesztiválokon, falu és városnapokon történő fellépéseken túl a támogatási időszakban a regionális és országos versenyeken, népzenei fesztiválokon ismét megmérettetünk, felkérésre szívesen vállalunk további fellépéseket.

A Citera oktatást, Dr. Tilkiné Tarpai Anikó továbbra is lelkesen végzi az iskolákban, Tarpán gyakorló citerákat is tudunk már biztosítani a hátrányos helyzetű növendékek számára, akiknek a közös zenélés csodálatos élményt biztosít.

 

A Tarpai “Figemadár” Citerazenekar

A költségek egy része Szabó László zenekarvezető tanár úr megbízási díja teszi ki. Úgy véljük a lelkesen végzett, hagyományőrző tevékenységért megérdemli a honoráriumot, nyugdíjasként Nyíregyházáról jár ki heti szinten a próbákra.

A próbák alkalmával a zenekar egyszerű módon, de szép minőségben szeretné visszahallgatni a dalokat, a technikai eszközök ezt indokolják.

Tavalyi évben nagyon szép fellépő ruhát sikerült a támogatásból varratni, idén ehhez tartozó cipőt-lábbelit szeretnének a tagok. A “nagy” fellépő ruha mellett egységes feliratos galléros pólót is szeretnének a tagok.

Nem helyben történő fellépésekkor többször előfordul, hogy a zenekar tagjai nem egy irányból érkeznek a helyszínre, ilyenkor saját autók futását kell elszámoljuk kiküldetési rendelvénnyel.

Jelezték irányunkban, hogy a távoli fellépések alkalmával étkezést szeretnék, ha tudnánk fedezni, erre is kalkuláltunk a támogatásból.