Egyéb

Télűző Farsangi Táncház a Kokas Bandával

Idei első táncházunkat rendeztük meg a Farsangi néphagyomány apropóján. A hideg, szeles időjárás ellenére szép számmal összegyűltünk, külön öröm volt, hogy rengeteg óvodás korú kisgyermek vett részt hagyományőrző alkalmunkon. A gyerekek népi-játékos táncaik után álarcokat készíthettek, amíg a felnőttek ropták a táncot.

Egyesületünk fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generáció megismerje a magyar népi kultúra értékeit, néphagyományainkat, ezért külön öröm volt látni és hallani, ahogy a “pihenő időben” a Kokas Banda kiváló muzsikusai a gyerekek kezébe adták a hangszereket és a felcsendülő dallamokra kis kezüket irányítva a zenélés öröme csillant meg tekintetükben.

Tradicionális farsangi ételünk, a fánk sem maradt ki a családias hangulatú táncházból, köszönet illeti a Tarpai Kiskuruc Óvoda konyhásait ezekért.

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki segítségül volt az esemény szervezésében, lebonyolításában és elsősorban a résztvevőknek, bízunk benne, hogy a ránk következő alkalmon az időjárás kegyesebb lesz hozzánk és többen leszünk jelen, ezen a nagyon értékes hagyományőrző eseményen.

A rendezvény nem jött volna létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Csoóri Sándor Alap és Tarpa Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testület támogatása nélkül.

Télűző Farsangi Táncház a Kokas Bandával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva